Ворог нарощує темпи наступальних і штурмових дій - майже 100 зіткнень з початку доби

Ворог нарощує темпи наступальних і штурмових дій - майже 100 зіткнень з початку доби

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99 - найгарячіше зараз на Покровському напрямку та в Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 19:00 середи, 26 червня.

"Від початку дня ворог нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку та у Харківській області. Разом з тим, українські захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку наразі тривають дві атаки армії РФ у районі Вовчанська. Ще сім ворожих штурмів відбито поблизу Липців і в районі Вовчанська. 

«Сьогоднішня активність загарбників на напрямку призвела до втрати ними 124 осіб вбитими та пораненими. Знищено три артсистеми, чотири автомобіля та одиницю спеціальної техніки. Підрахунок ворожих втрат триває», - зауважили у Генштабі.

На Куп’янському напрямку українські захисники від початку доби відбивали сім штурмових дій російських військ біля Синьківки, Берестового, Стельмахівки та Степової Новоселівки. Біля останньої на даний час триває боєзіткнення. 

На Лиманському напрямку 11 спроб російської армії покращити своє тактичне положення не мали успіху. Ворог продовжує дві атаки в районах Невського і Макіївки. Ситуація контрольована. Також росіяни вдарили чотирма КАБами по території Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку ворог продовжує проявляти активність у районах Білогорівки, Спірного і Роздолівки. Чотири атаки російських загарбників відбито, ще п’ять бойових зіткнень тривають. 

На Торецькому напрямку кількість штурмів армії РФ збільшилась до семи. Основні зусилля ворог зосереджує, атакуючи у бік міста Торецьк.

Читайте також: Литва спрямує 0,25% ВВП на оборонну допомогу Україні

На Покровському напрямку загарбники не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 34 рази атакував оборонні рубежі українських захисників. Успіху не мали 23 штурми агресора, ще 11 ворожих атак тривають.

На Курахівському напрямку тривають бої, від початку дня ворог атакує, зокрема, поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Загальна кількість атак зросла до семи. 

На Придніпровському напрямку п’ять штурмових дій ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено. 

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 26 червня 2024 року становлять близько 538 тисяч 060 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-