Дрони змогли забезпечити перевагу Сил оборони в Чорному морі - ГУР

Дрони змогли забезпечити перевагу Сил оборони в Чорному морі - ГУР

Укрінформ
Морські дрони забезпечили перевагу України у Чорному морі, попри те, що сили Чорноморського флоту Росії були більшими.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін, передає кореспондент Укрінформу.

"Дрони є тією зброєю, що дозволила нам забезпечити певну перевагу в Чорному морі. Особливо це неймовірно, враховуючи, що Україна мала невеликі шанси здобути там панування, оскільки сили Чорноморського флоту РФ значно переважали наші. Але завдяки морським дронам, зокрема Magura, який здійснив першим у світі ураження бойового корабля в бойових умовах, ми здобули цю перевагу", - сказав він.

Єрін додав, що цілями безпілотного надводного апарату Magura є зазвичай малі та середні кораблі. Однак, залежно від типу атаки, цілі можуть змінюватися.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який готував удари по запорізькій ППО

"Ураження може здійснюватися як одним дроном, так і кількома. А також це може бути комбінований удар по цілі. У зв'язку із цим типи цілі також можуть бути абсолютно різними", - додав він.

Як повідомлялося, безпілотний надводний апарат Magura може вражати цілі у радіусі 800 км. Одна з його нових модифікацій вже має на борту ракети Р-73. Це ракети радянського виробництва класу «повітря-повітря» з інфрачервоною системою самонаведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-