Чехія виділить на постачання боєприпасів Україні майже €35 мільйонів

Чехія виділить на постачання боєприпасів Україні майже €35 мільйонів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Петр Фіала заявив у четвер, що Чехія виділить майже 866 мільйонів крон (34,7 мільйона євро) в рамках своєї ініціативи з поставки Україні артилерійських боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це Фіала сказав на пресконференції перед вильотом у Брюссель на засідання Європейської ради, повідомляє Radio Prague International.

За словами чеського прем’єра, кошти, виділені урядом Чехії, будуть витрачені на закупівлю боєприпасів у чеської компанії STV Group.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала запропонував на лютневому саміті ЄС закуповувати артилерійські боєприпаси для України в третіх країнах за кошти ЄС. Йшлося про 800 тисяч боєприпасів, які Чехія знайшла в усьому світі. У травні він повідомив, що країни-учасниці внесли вже понад 1,6 мільярда євро.

Читайте також: Частину боєприпасів за чеською ініціативою відновлять на словацьких заводах

У вівторок, 25 червня, Фіала заявив, що перша партія боєприпасів у межах чеської ініціативи вже в Україні.

Також напередодні міністр оборони Чехії Яна Чернохова поінформувала, що до ініціативи долучилися вже 18 країн, однак вона не назвала країни, де закуповується амуніція, оскільки Росія може спробувати зірвати домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-