На війні збагачуються від 15 до 30 мільйонів росіян, вони зацікавлені в її продовженні - експерт

На війні збагачуються від 15 до 30 мільйонів росіян, вони зацікавлені в її продовженні - експерт

Укрінформ
В Росії від 15 до 30 мільйонів громадян, тобто від 10 до 20 % населення РФ, збагачуються на війні, підтримують та хочуть, щоб вона тривала завжди.

Про це заявив доктор економічних наук, професор Ігор Ліпсіц під час круглого столу «10 років агресії: економічні наслідки для Московії», передає кореспондент Укрінформу.

«В Росії з’являється велика група виборців, велика група громадян, бенефіціарів війни, які радіють війні. Вони насолоджуються війною, збагачуються від війни. І будуть вимагати продовження війни, якнайдовше підтримуючи в цьому президента Путіна. Оцінки різні, важко визначити єдину цифру. Розкид значень, який я бачу, становить від 15 до 30 мільйонів людей. Тобто від 10 до 20% населення Росії. Це величезна маса людей, які хочуть війни», - сказав Ліпсіц.

Він зазначає, що на думку багатьох російських громадян, їх життя значно покращилося. Місцева легка промисловість в одній з областей Росії після багатьох років занепаду, тепер надає людям роботу та забезпечує їх заробітною платою. Багато підприємств там шиють шкарпетки та одяг для солдатів, тепер працюючи на повну потужність.

Експерт додав, що росіяни «прагнуть війни та мріють про війну», через те, що вони нарешті розбагатіли й будуть збагачуватися й надалі. Як він зазначив, «лікарі пристосувалися працювати цілими родинами, вони їдуть обслуговувати військові частини, працюють вахтовим методом і добре заробляють».

Читайте також: Росія відправила на війну проти України 10 тисяч мігрантів

«Нарешті вони стали багатими і дуже хочуть, щоб війна тривала якомога довше», - сказав доктор економічних наук.

Він зауважив, що ця ситуація може змінитися через «виснаження людських ресурсів Росії, що призведе до необхідності мобілізації й сильно зруйнує економіку».

Як повідомлялося, більшість росіян (63%) підтримують війну Росії проти України, згідно з опитуванням, оприлюдненим Національним центром дослідження громадської думки Чиказького університету (Norc).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-