Росія може перемістити свої БПЛА на менш уразливі бази - британська розвідка

Росія може перемістити свої БПЛА на менш уразливі бази - британська розвідка

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що після знищення Україною складу з безпілотниками та супутньої інфраструктури у Краснодарському краї РФ 21 червня росіяни можуть перемістити дрони на менш уразливі бази.

Про це у соцмережі X повідомляє Міноборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Як зазначається, відколи Україна позбавила Росію можливості встановити контроль над українським повітряним простором, РФ була обмежена у можливостях використання військових літаків і стала сильно залежати від широкого застосування безпілотних літальних апаратів для придушення української ППО, атак на військові і цивільні цілі за межами досяжності артилерії.

21 червня ВМС та Служба безпеки України повідомили, що завдали удару по 726-му навчальному центру ППО на аеродромі Єйська (Краснодарський край, РФ). Ця база є однією з щонайменше п'яти, з яких Росія завдає ударів по Україні за допомогою БПЛА. За повідомленнями, внаслідок цього удару було знищено 120 БПЛА різних типів та поранено 9 осіб.

Читайте також: Дрони вночі атакували завод «Кремній Ел» і військову частину в Брянській області - ЗМІ

«Цілком імовірно, що в короткостроковій перспективі ці удари призведуть до певного порушення здатності Росії використовувати БПЛА для завдання ударів по цілях у глибині української території. Існує ймовірність, що Росія перемістить свої БПЛА на менш уразливі бази, а отже, вплив буде тимчасовим. Цілком імовірно, що Україна скористається своїми нещодавніми успіхами і продовжить кампанію боротьби з БПЛА, щоб завдати шкоди Росії», - вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, ВМС ЗСУ показали, як у взаємодії зі Службою безпеки України знищили склад безпілотниів Shahed у Краснодарському краї РФ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-