На фронті загинув волонтер та бойовий медик з Британії Пітер Фуше

На фронті загинув волонтер та бойовий медик з Британії Пітер Фуше

Укрінформ
Допомагаючи Україні у війні проти російських загарбників, на фронті загинув відомий волонтер та бойовий медик з Великої Британії Пітер Фуше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці на сторінці благодійного фонду Project Konstantin, співзасновником якого став Фуше.

"На щиті: Пітер Hasta La Vista Фуше. З важким серцем повідомляємо про смерть Піта, нашого любого директора та засновника", - йдеться у дописі.

Зазначається, що непохитна відданість Пітера своїй справі, нескінченне співчуття, а також надзвичайна відданість Україні та її народу вплинули на безліч життів.

Героїзм британця не знав меж. Він врятував понад 200 поранених українських бійців, займався евакуацією мирних мешканців з найнебезпечніших прифронтових міст та містечок, а також опікувався доставкою гуманітарної допомоги людям у цих населених пунктах.

"Хоробрість та самовідданість Піта перед лицем небезпеки були незвичайними, і його дії назавжди будуть закарбовані в наших серцях. Піт був більше ніж лідером. Він був маяком надії, справжнім героєм та другом для всіх. Його мудрість, співчуття та віра у Бога надихали нас щодня", - повідомили у Project Konstantin.

Вшановуючи пам'ять полеглого, у фонді додали, що продовжуватимуть роботу, якою так захоплювався Фуше, продовжуватимуть "його спадщину мужності та доброти, боротьби за те, що правильно".

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 стало відомо про смерть колишнього офіцера Сил оборони Естонії Іво Юрака, який загинув унаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом на Донеччині.

У вересні минулого року під час атаки російського безпілотника поблизу міста Лиман на Донеччині загинув естонський доброволець Танель Кріггуль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-