У Росії влада «полює» на мігрантів, щоб відправити на війну в Україну - британська розвідка

У Росії влада «полює» на мігрантів, щоб відправити на війну в Україну - британська розвідка

Укрінформ
Росія проводить кампанію правового переслідування мігрантів, особливо із Центральної Азії, щоб схилити їх вступити до російської армії та воювати проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у соцмережі X Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки

Зазначається, що на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі 27 червня голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що російська влада виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно стали громадянами Росії і які не були призвані на військову службу.

Бастрикін також похвалився, що 10 тисяч із них уже відправлено до зони бойових дій в Україні. За його словами, ці мігранти «ритимуть окопи» і виконуватимуть інші обов'язки в тилу.

Російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що російські правоохоронні органи проводять кампанію правового переслідування мігрантів, особливо із Центральної Азії, намагаючись схилити їх до служби в російських збройних силах в обмін на громадянство або щоб уникнути арешту за вигаданими звинуваченнями.

Читайте також: Шрі-Ланка просить у Росії компенсацію за вбитих на війні проти України найманців

«Ймовірно, це ще один спосіб збільшити призов до армії (РФ – ред.), намагаючись при цьому обмежити вплив на ті верстви російського населення, які мають більшу політичну самостійність», - йдеться у зведенні британської розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати у лавах російської армії проти України, погрожуючи депортацією у разі відмови.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-