Сирський після поїздки на схід: Лінія активного фронту зросла, додався Торецький напрямок

Сирський після поїздки на схід: Лінія активного фронту зросла, додався Торецький напрямок

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав підрозділи, які воюють на східному напрямку та поінформував про обстановку і проблемні питання.

Як передає Укрінформ, про це Сирський повідомив у Фейсбуці.

За його словами, він “тиждень працював на Східному фронті. Побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом”.

Сирський висловив “вдячність солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які несуть чи не весь тягар активних боїв”.

Читайте також: Сирський на Донеччині вручив нагороди бійцям бригади «Лють»

"Скрізь тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності. У порівнянні з попередньою поїздкою два тижні тому, додався Торецький напрямок, де воїни 95-ї десантно-штурмової бригади героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність атакуючих орд ворога”, - зазначив головнокомандувач.

Він зауважив, що складною залишається обстановка на Покровському напрямку, де росіяни, ставлячи за мету прорив української оборони, в черговий раз провели заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність та продовжили наступальні діі.

Також попри високі втрати у бронетехніці, російські війська продовжують її використання у поєднанні з інтенсивним вогнем артилерії та ударами fpv-дронів.

Сирський підкреслив, що незважаючи на посилення українських підрозділів резервами, цей напрямок потребує постійної уваги та забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів.

Читайте також: Ворог нарощує темпи наступу на Донеччині, від початку доби на фронті - 93 боєзіткнення

“На інших напрямках інтенсивність бойових дій знизилася, разом з тим лінія активного фронту збільшилася”, - додав Сирський.

Він зазначив, що мета його “роботи, як і раніше, полягає у вивченні обстановки безпосередньо в районах бойових дій, оперативному вирішенні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій”.

За його словами, “на даний час основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями. Ще одним проблемним питанням є забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА ворога”.

“Водночас на нашому боці є перевага у кількості і якості бойових коптерів, насамперед бомберів та FPV-дронів, та майстерність операторів, які їх застосовують. Це запорука нашого успіху та збереження життя бійців”, - наголосив Сирський.

Головнокомандувач поінформував, що “по приїзду приступили до реалізації пропозицій щодо удосконалення системи тактичної медицини та її інтеграції у вертикаль Медичних сил, що дасть певні переваги в оперативності та якості надання медичної допомоги. Ще одним важливим напрямком змін є адаптація програми базової підготовки військовослужбовців щодо дій в умовах повного панування дронів на полі бою”.

Читайте також: Сирський назвав пріоритети для зменшення втрат на фронті

“Також спланована чергова зустріч з командирами підрозділів БПЛА щодо обміну досвідом з питань застосування та подальшого розвитку цього перспективного виду зброї”, - додав головнокомандувач.

Як повідомляв Укрінформ, від початку доби Сили оборони виконали вже понад 410 вогневих завдань на східному напрямку.

Фото: Сирський/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-