Міноборони з початку року допустило до експлуатації понад 70 українських безпілотних авіасистем

Міноборони з початку року допустило до експлуатації понад 70 українських безпілотних авіасистем

Укрінформ
Міністерство оборони України від початку 2024 року кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 70 зразків безпілотних авіаційних комплексів, всі вони вироблені в Україні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні на сайті Міноборони.

Як поінформували в оборонному відомстві, минулого року було затверджено близько 60 безпілотних авіаційних комплексів різного призначення.

Безпілотні авіаційні комплекси можуть виконувати розвідку позицій ворога на лінії зіткнення та в тилу, коригувати артилерійський вогонь, завдавати ударів по ворожій техніці, укріпленнях та арсеналах.

“Виробництво безпілотних систем є одним із пріоритетних завдань для української оборонної промисловості”, - зауважили у міністерстві.

Відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів. Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Читайте також: З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки

Як повідомляв Укрінформ, в Україні кодифікацію пройшли вже 20 зразків гвинтівок, третина - вітчизняного виробництва.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-