Зеленський: Зупинити атаки РФ можуть лише більше систем ППО та ударів по авіабазах Росії

Зеленський: Зупинити атаки РФ можуть лише більше систем ППО та ударів по авіабазах Росії

Звернення
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що зупинити ракетні атаки росіян по Україні можна лише більшою кількістю систем ППО та далекобійними ударами по місцях базування російських терористів та їхніх авіабазах.

На цьому він наголосив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Зокрема, Зеленський нагадав, що росіяни завдали ракетного удару по Дніпру, внаслідок якого загинули 5 людей і понад 50 постраждали.

«Були також ракетні удари по інших наших регіонах, керовані авіабомби – по Харкову і по наших фронтових позиціях. Все це можемо зупинити тільки одним: тільки більшою кількістю систем ППО, тільки більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах. Про все це активно говоримо з партнерами на всіх рівнях», - сказав Зеленський.

Також він зазначив, що Україна готується до саміту НАТО у Вашингтоні, «зокрема, з точки зору «Петріотів» для України».

Зеленський поінформував, що провів сьогодні кілька нарад щодо комунікації з партнерами з приводу планів на липень.

Читайте також: Зеленський готовий зустрітися з Трампом, щоб почути його мирний план

«Будуть важливі перемовини. Також є прогрес і щодо нових безпекових угод для України. Вдячний команді за цю роботу», - сказав Президент.

Як повідомлялося, міністр оборони України Рустем Умєров у складі української делегації обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном питання постачання систем ППО Україні та майбутній Вашингтонський саміт НАТО.

Фото: ОП

Звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Увесь цей день в Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Більш ніж 50 людей постраждали. Усім надається необхідна допомога. Станом на цей час відомо про 5 загиблих. Мої співчуття рідним та близьким.

В Дніпрі пошкоджені будинки, лікарня, підприємство. Були також ракетні удари по інших наших регіонах, керовані авіабомби – по Харкову і по наших фронтових позиціях.

Усе це можемо зупинити тільки одним: тільки більшою кількістю систем ППО, тільки більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах. Про все це активно говоримо з партнерами – на всіх рівнях. Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору «петріотів» для України.

Провів сьогодні кілька нарад щодо нашої комунікації з партнерами – щодо планів на цей липень. Будуть важливі перемовини. Також є прогрес і щодо нових безпекових угод для України. Вдячний команді за цю роботу.

Провів сьогодні наради з урядовцями: Премʼєр-міністр Шмигаль, перша віце-премʼєр Свириденко, віце-премʼєр Федоров, міністр фінансів Марченко. Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного звʼязку. Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію – створення нової децентралізованої генерації, і під це буде фінансовий ресурс. Найближчим часом урядовці представлять всю конкретику.

Ще одне. Говорив сьогодні з Головкомом Сирським – була доповідь щодо фронтової ситуації. Також говорив з міністром оборони Умєровим – щодо його контактів в Америці, щодо нових пакетів для України.

Зустрівся сьогодні з Головою Генеральної Асамблеї ООН та привітав із початком роботи нового Премʼєр-міністра Нідерландів.

Я дякую всім, хто нам допомагає! Дякую всім, хто бʼється та працює заради України і українців!

Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-