Демченко про кордон із Білоруссю: Ми реагуватимемо на всі зміни обстановки

Демченко про кордон із Білоруссю: Ми реагуватимемо на всі зміни обстановки

Укрінформ
Україна не становить загрози для Білорусі, проте реагуватиме на всі зміни обстановки на кордоні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Україна не становить загрозу Білорусі, але звісно, що реагуватиме на всі зміни обстановки, за якими стежать підрозділи розвідки", - сказав Демченко.

Наразі, за його словами, ситуація на кордоні з Білоруссю незмінна. Проте, за словами речника ДПСУ, Білорусь продовжує робити інформаційні вкиди та маніпулювати інформацією. 

Так, він нагадав, що ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну білоруський диктатор Лукашенко заявляв, що Україна нібито тонами ввозить в Білорусь зброю. А зараз він вигадав, начебто Україна центнерами за допомогою безпілотників перекидає на територію Білорусі вибухівку. 

"Фактично він не змінює свою риторику, але загалом Білорусь залишається в орбіті впливу країни-терориста, тому для нас напрямок Білорусі залишається загрозливим", - сказав Демченко.

Читайте також: Санкції ЄС проти Білорусі ускладнять Росії доступ до товарів для війни - глава МЗС Естонії

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 1-7 липня Росія спланувала чотири дезінформаційні кампанії проти України. Зокрема, йдеться про дискредитацію НАТО, кампанію, спрямовану на зрив Другого саміту миру, залучення Білорусі до інформаційної кампанії проти України та кампанію проти вступу України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-