Судові експерти встановили перше в історії збиття «Кинджалу» силами ППО України - Мін'юст

Судові експерти встановили перше в історії збиття «Кинджалу» силами ППО України - Мін'юст

Укрінформ
Експерти науково-дослідних установ судових експертиз Міністерства юстиції встановили перше в історії збиття російської гіперзвукової ракети «Кинджал» військами протиповітряної оборони України, що повністю знищило російський міф про «аналоговнетность» цього виду зброї.

Про це у Фейсбуці заявив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко з нагоди Дня судового експерта, передає Укрінформ. 

«Працюючи 28 місяців у надскладних умовах широкомасштабного вторгнення РФ, судові експерти науково-дослідних установ Міністерства юстиції виконали понад 200 тисяч експертиз та досліджень. Наші експерти встановили перше в історії збиття російської гіперзвукової ракети «Кинджал» Військами протиповітряної оборони України. Це повністю знищило російський міф про «аналоговнетность» даного виду зброї», - повідомив Гайченко.

Також він наголосив, що експерти НДУСЕ першими почали встановлювати збитки, яких завдає збройна агресія РФ. За його словами, завдяки цим висновкам Україна доводить у міжнародних судах російські злочини.

«Ми перші у розвитку воєнних експертиз, хто допомагає Збройним Силам України встановлювати причини окремих подій та уникнути небажаних випадків у майбутньому», - підкреслив заступник міністра юстиції.

Читайте також: Із травня 2023 року жоден «Кинджал» не досяг столиці - Повітряні сили

Він зауважив, що цього року в судових експертів, які працюють в семи НДУСЕ Міністерства юстиції України, з’явилася ще одна спільна ознака – наказом міністра до Дня судового експерта засновано емблему НДУСЕ.

«Сім сфер, розташованих по контуру стилізованого щита, символізують науково-дослідні установи судових експертиз Міністерства юстиції України. Їх об’єднує єдина мета – забезпечення правосуддя об’єктивною і незалежною експертизою», - поінформував Гайченко.

Урядовець привітав колег зі святом та побажав незмінно слідувати визначеній меті та досягати нових професійних вершин.

4 липня в Україні відзначається День судового експерта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-