На фронт передали снайперський комплекс, названий на честь загиблого військового фотографа Арсена Федосенка

На фронт передали снайперський комплекс, названий на честь загиблого військового фотографа Арсена Федосенка

Фото
Укрінформ
У Києві військовим передали на фронт іменний снайперський комплекс "Арсен Федосенко", названий на честь військового фотографа, який загинув на Харківщині.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі мілітарного народного проєкту «Гвардія Помсти».

«Ми були знайомі з Арсеном до початку повномасштабної війни. Я запропонував ідею іменної снайперки на його честь подрузі родини Арсена і одному з побратимів – вони підтримали», - розповідає співзасновник проєкту Дмитро Батищев.

Волонтери передали бійцю спецпідрозділу снайперську гвинтівку "Арсен Федосенко" у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Його колега Юрій Чорноморець, в минулому снайпер ЗСУ, а сьогодні військовий волонтер, зазначив, що снайперський комплекс «Арсен Федосенко» створений на базі далекобійної гвинтівки Рюгер в 338 калібрі. Вона здатна вражати ворога на дистанції до 2 км.

Кошти на гвинтівку і вагому частину вартості приціла зібрали друзі, знайомі та побратими Арсена. Решту на необхідне обладнання дофінансував із загальних зборів професор Юрій Чорноморець. Не забули і про патрони: зараз передали 160 штук, а потім знов будуть допомагати.

Зазначають, що комплекс "Арсен Федосенко" входить до серії снайперських гвинтівок «Побратими» - це частина проєкту «Гвардія Помсти», який вже другий рік поспіль розвивають волонтери Юрій Чорноморець та Дмитро Батищев. У межах проєкту громада кожного міста може зібрати кошти на далекобійну гвинтівку, яка буде оснащена в снайперський комплекс за рахунок загальних зборів. Нещодавно волонтери передали на фронт снайперський комплекс «Вовчанськ» і вже відкрили наступний збір на зброю народної помсти за Охтирку. Загалом завдяки загальним та постійним зборам професора Юрія Чорноморця на фронт передали понад 300 снайперських комплексів.

Читайте також: Снайпер СБУ встановив світовий рекорд, знищивши окупанта на відстані майже чотири кілометри

Як повідомляв Укрінформ, раніше "Гвардія помсти" передавала військовим снайперські комплекси «Горлівка», «Ірпінь», «Генічеськ», «Буча», «Гостомель», «Покровськ», «Дніпро», «Київ», «Запоріжжя», «Покровськ-2», "Чернігів" і «Україна».

Військовий фотограф Арсен Федосенко загинув у червні на Харківщині внаслідок важкого поранення від влучання КАБу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-