Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні

Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні

Укрінформ
Новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі під час візиту до Одеси оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть високоточні ракети Brimstone, боєприпаси та артилерійські гармати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт уряду Британії.

Гілі пообіцяв посилити підтримку України через 48 годин після свого призначення на посаду. Так, після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та переговорів з міністром оборони Рустемом Умеровим він оголосив про надання нового пакету військової допомоги країні.

Відомо, що новий пакет військової допомоги включає: чверть мільйона боєприпасів 50 калібру; 90 протитанкових ракет Brimstone; 50 малих військових катерів для підтримки річкових та прибережних операцій; 40 машин розмінування; 10 артилерійських знарядь AS-90; 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій; підтримку раніше подарованих AS-90, у тому числі 32 нових стволів та критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів.

На сайті британського уряду зазначили, що під час візиту, який співпав зі святкуванням в Україні щорічного Дня військово-морського флоту, міністр оборони підтвердив, що новий уряд у Вестмінстері зміцнить незмінну відданість Великої Британії Україні.

"Можливо, в уряді відбулися зміни, але Велика Британія обєднана у підтримці України. Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великої Британії, збільшивши постачання життєво необхідної військової допомоги.

Цей уряд непохитний у своєму зобов'язанні продовжувати надавати військову допомогу та буде стояти пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно", – заявив Гілі.

Окрім того, новий очільник оборонного відомства Великої Британії доручив урядовцям прискорити обіцяний у квітні пакет військової допомоги та забезпечити його повну доставку до України протягом наступних 100 днів.

Читайте також: Будемо зміцнювати український флот разом із Британією та Нідерландами - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Король Великої Британії Чарльз III призначив лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера прем’єр-міністром Сполученого Королівства і доручив йому сформувати новий уряд. Стармер вже висловив підтримку Україні.

Фото: МІноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-