Зеленський про безпекову угоду: Польща зможе збивати російські ракети у небі над Україною

Зеленський про безпекову угоду: Польща зможе збивати російські ракети у небі над Україною

Укрінформ
Підписана у Варшаві безпекова угода передбачає розробку механізму збиття Польщею у повітряному просторі України російських ракет і дронів, випущених у напрямку РП.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Особливо ми вдячні за спеціальні домовленості, і це відображено у безпековій угоді. У ній передбачено розробку механізму щодо збиття (Польщею – ред.) у повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені у напрямку Польщі. Я впевнений, що наші команди і команди міністерств оборони разом з нашими військовими спільно пропрацюють те, як ми можемо швидко реалізувати цей пункт наших домовленостей», – сказав Зеленський.

За його словами, у підписаній угоді окреслена співпраця щодо бойової авіації.

Читайте також: Польща піднімала у повітря F-16 через ракетний обстріл України

«Ми вдячні Польщі за всі передані до цього літаки, і ми порушували питання щодо можливості передачі ще літаків із сучасною, натовською авіонікою, щоб захистити наше цивільне населення, нашу енергетичну мережу», – заявив Президент.

Як повідомлялося, 8 липня Президент України Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві безпекову угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-