Ворог нарощує темпи наступу, на фронті від початку доби - 85 боєзіткнень

Ворог нарощує темпи наступу, на фронті від початку доби - 85 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби сталося 85 бойових зіткнень з російськими військами, найбільше - на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил Украни у Фейсбуці про ситуацію станом на 16:00 понеділка, 8 липня.

“Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій. Активно задіює для ударів авіацію. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 85. Основні зусилля російські загарбники зосереджують на Покровському напрямку - там відбулася понад третина від усіх боїв”, - ідеться у повідомленні.

Прикордоння Сумської та Чернігівської областей продовжує потерпати від артилерійських обстрілів з території Російської Федерації. Так, під обстрілами перебували населені пункти: Катеринівка, Попівка, Шпиль, Вільне, Ворожба, Заріччя, Рясне та Тимоновичі.

Читайте також: Світові лідери засуджують російську атаку по дитячій лікарні у Києві

Зі сторони Бєлгорода росіяни уразили Вовчанські Хутори керованою авіабомбою. Водночас українські воїни відбили п’ять російських штурмів у районах Глибокого, Вовчанська, Тихого і Стариці.

На Куп’янському напрямку війська РФ двічі безуспішно штурмували позиції Сил оборони біля Стельмахівки, ще один бій продовжується неподалік Берестового. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку за день російська армія здійснила 10 атак українських позицій поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів, сім боєзіткнень завершилися без успіху для росіян, ще два - тривають.

Продовжують війська РФ шукати слабкі місця в українській обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам’янського та Спірного провели п’ять атак, отримали жорстку відсіч. Втрати російських загарбників уточнюються.

Читайте також: Внаслідок ракетного удару Росії по Україні - 33 загиблих, понад сто людей поранені

На Краматорському напрямку росіяни здійснили вісім безуспішних штурмів поблизу Часового Яру, Богданівки, Григорівки, Білої Гори та Андріївки.

На Торецькому напрямку кількість російських атак збільшилась до 13, з яких 12 Сили оборони зупинили, ще один бій біля Нью-Йорка триває.

Активно працює російська авіація, зокрема бомбардування зазнав Торецьк. Ще однією КАБ росіяни вдарили по Катеринівці. Українські позиції у районі Нью-Йорка війська РФ обстрілювали некерованими авіаракетами - випустили 16 одиниць.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби росіяни здійснили вже 30 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Тимофіївки, Калинівки, Євгенівки, Яснобродівки та Уманського.

Сили оборони стримують натиск та відбили 17 атак, 13 боїв ще тривають.

Найактивніше російські війська діють біля Новоолександрівки і Новоселівки Першої. Остання, разом з Олександрополем, зазнали ударів НАРами з озброєння штурмової авіації. КАБами росіяни завдали ураження по районах населених пунктів Гродівка, Водяне Друге та Миролюбівка.

Завершились чотири бої поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки на Курахівському напрямку.

На Времівському напрямку тривають боєзіткнення неподалік Водяного. та Костянтинівки. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування російських загарбників в глибину української території.

Війська РФ застосували на напрямку майже два десятки керованих авіабомб. Били також НАРами. Зокрема біля Великої Новосілки.

На Оріхівському напрямку відбили російський штурм біля Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку росіяни і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Три атаки російських загарбників успіху не мали. Авіаударів КАБами зазнали Ольгівка та Шевченківка.

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона 8 липня знищила 30 із 38 російських ракет.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-