Ракетний удар по «Охматдиту» має розслідуватися у категорії воєнних злочинів - Білий дім

Ракетний удар по «Охматдиту» має розслідуватися у категорії воєнних злочинів - Білий дім

Укрінформ
Ракетний обстріл Росією дитячої лікарні «Охматдит» у Києві заслуговує на ретельне розслідування органами, які вивчають воєнні злочини та злочини проти людяності.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу у Вашингтоні старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Можна використовувати багато прикметників для того, щоб описати атаку на дитячу лікарню. Це є жахливим, трагічним, безглуздим. І, до речі, це також має бути обʼєктом серйозного розслідування, бо це – дії, які повторюються впродовж цієї війни», - зауважив представник адміністрації США.

Він підкреслив, що конкретно на цей випадок «мають звернути увагу ті, хто розслідує воєнні злочини та злочини проти людяності».

Читайте також: Для «Охматдиту» відкрили збір на ₴100 мільйонів

Представник Білого дому також наголосив, що ракетний удар по Охматдиту заслуговує ретельного розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, вранці та вдень у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Загинули 33 людини, з них 22 - у Києві, серед них двоє дітей. Одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні «Охматдит». Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Загинули двоє дорослих, зокрема лікарка, 10 людей постраждали. Пошкоджені кілька інших корпусів. Тривають роботи з розбору завалів та пошуку людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-