Міноборони співпрацюватиме із фінським виробником мікросупутників у сфері космічної розвідки

Міноборони співпрацюватиме із фінським виробником мікросупутників у сфері космічної розвідки

Укрінформ
Міністерство оборони України та фінська компанія ICEYE, світовий лідер у галузі супутникових технологій, підписали меморандум про співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Співпраця з ICEYE та підписання меморандуму значно покращить нашу розвідувальну діяльність. Ми вдячні компанії за відданість демократичним цінностям, підтримку українського народу та позицію щодо обмеження космічної зйомки над територією України. Ми повинні захищати нашу країну на землі, у повітрі, на морі, у кіберпросторі та у космосі», – заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Як зазначається, угода спрямована на зміцнення взаємодії у сфері дистанційного зондування Землі, що важливо для національної безпеки та оборони України. Співпраця сприятиме зміцненню космічних оборонних спроможностей України та інтеграції країни до глобальної космічної економіки.

Своєю чергою генеральний директор і співзасновник ICEYE Рафал Моджевскі зазначив, що з початком широкомасштабного вторгнення компанія призупинили продаж супутникових знімків території України будь-яким неурядовим чи несоюзницьким організаціям, аби запобігати зловмисному використанню їх проти України.

Читайте також: «Гугл для військових» має запрацювати на початку липня - Міноборони

«У лютому 2022 року ми призупинили продаж супутникових знімків території України будь-яким неурядовим чи несоюзницьким організаціям. Нині ми продовжуємо дотримуватися цієї позиції проти військової агресії в регіоні. Як оператор високотехнологічних космічних засобів і постачальник геопросторових розвідданих, ми вважаємо своїм обов'язком запобігати зловмисному використанню наших послуг проти України. Закликаємо колег підтримати нас і Україну в протидії необґрунтованій російській агресії», – зазначив Моджевскі.

Як повідомлялося, ICEYE є виробником мікросупутників і володіє одним із найбільших у світі угруповань радарних супутників. Вони надають об’єктивні дані про земну поверхню практично в режимі реального часу та забезпечують доступ до актуальних даних вдень і вночі, навіть у складних погодних умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-