Росіяни залучили до обстрілу України ракетоносій «Адмірал Макаров»

Росіяни залучили до обстрілу України ракетоносій «Адмірал Макаров»

Укрінформ
Росія напередодні використала для обстрілу території України ракетоносій «Адмірал Макаров», що базується у Новоросійську.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що РФ періодично використовує ракетоносії для обстрілів території України, яких у Чорному морі налічується 8 одиниць.

«Використовують вони їх періодично, боєздатних у них зараз в акваторії Чорного моря перебуває 8 одиниць. Із них 3 – це підводні човни проєкту 636 «Варшавянка». Два з них виходять в море, один досить давно знаходиться в порту. З яких причин - поки сказати важко, можливо, він перебуває на ремонті. Ще 3 ракетні кораблі проєкту «Буян М» і 2 фрегати – «Ессен» і «Макаров». Якраз «Макаров» і відстрілявся вчора під час масованої атаки», - розповів Плетенчук.

За його словами, ракетоносій «Адмірал Макаров» вийшов з пункту базування в Новоросійську, відстрілявся, не виходячи фактично у відкрите море, і відразу повернувся на базу. «Тобто тактика така: вискочити з бази, дати залп і швиденько повернутися туди під прикриттям систем оборони безпосередньо в гавань», - зазначив речник.

Він додав, що росіянам перебувати в Чорному морі дуже небезпечно, тому їхня тактика зведена до застосування підводного човна і до виходів з гавані Новоросійська ракетоносіїв буквально на годину.

Читайте також: Небезпека повітряних атак з боку Чорного моря залишається - Плетенчук

Як повідомляв Укрінформ, напередодні російські війська випустили по Україні майже 40 ракет різних типів. Станом на ранок 9 липня відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей. Ще 190 людей постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-