F-16 дозволять Україні створити умови для контрудару - екскомандувач ракетних військ Польщі

F-16 дозволять Україні створити умови для контрудару - екскомандувач ракетних військ Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
Використання українцями літаків F-16 дозволить створити умови для здійснення контрудару.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський військовий експерт, колишній командувач ракетних військ й артилерії Сухопутних військ ЗС Польщі Ярослав Крашевський.

“Ситуація кардинально зміниться на полі бою, коли українська авіація почне використовувати F-16. Думаю, тоді багато чого діятиметься позитивного для України, літаки дадуть змогу створити умови для здійснення контрудару. І я сподіваюся, що в Україні на осінь буде такий план з огляду на необхідність захисту критичної інфраструктури країни перед настанням зими, адже українці повинні мати нормальні умови життя – світло, воду, газ”, - зазначив експерт.

На його переконання, українська авіація повинна отримати ракети далекого радіусу дії, аби знищувати інфраструктуру Росії, насамперед аеродроми.

Читайте також: Нідерландські F-16 незабаром будуть направлені в Україну - Оллонґрен

“Коли це відбуватиметься, то логістику російської армії буде відрізано від головних сил. Якщо це вдасться зробити, то командування української армії має створити ударне угруповання і нанести удар. І зробити це не на багатьох напрямках, а на одному чи максимум двох. Українське командування краще знає, де це краще зробити. Коли росіяни почнуть зазнавати значних втрат завдяки ударам авіації, ракетами ATACMS тощо, Путін сам запропонує розпочати мирні переговори”, - наголосив Крашевський.

Як передавало агентство, упродовж наступного тижня, коли в Вашингтоні проходитиме саміт Північноатлантичного альянсу, слід очікувати нових заяв у контексті програми забезпечення України літаками F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-