Цьогоріч до експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 60 нових зразків боєприпасів

Цьогоріч до експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 60 нових зразків боєприпасів

Укрінформ
Від початку поточного року кодифіковані та допущені до експлуатації в Силах оборони України понад 60 зразків боєприпасів різних типів.

Про це повідомило Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Ідеться, зокрема, про боєприпаси для безпілотників, мінометні міни, артилерійські снаряди, засоби ближнього бою та набої до стрілецької зброї. Усі вони – продукція вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

50 із 60 згаданих зразків – це боєприпаси для безпілотників, зокрема осколково-фугасні, кумулятивно-осколкові, комбінованої дії й багатоцільові. Також вони різняться за вагою: від кількохсот грамів до понад кількох кілограмів.

Наступна численна група – мінометні міни різних калібрів.

У Міноборони нагадали, що, відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння чи військової техніки спрощена до 10 днів.

Читайте також: До експлуатації у ЗСУ допустили близько 40 зразків бронетехніки

Зразки озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, від початку року до експлуатації в Силах оборони допущені понад 70 зразків безпілотних авіакомплексів.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-