У Штатах вважають, що армія РФ не здатна на значний прорив в Україні - NYT

У Штатах вважають, що армія РФ не здатна на значний прорив в Україні - NYT

Укрінформ
У США вважають, що погано підготовлені війська російських окупантів неспроможні на подальші значні захоплення території України.

Як передає Укрінформ, про це пише NYT з посиланням на неназваних американських посадових осіб.

У виданні зазначають, що РФ навряд чи отримає значні територіальні здобутки в Україні впродовж найближчих місяців, хоч її погано підготовлені війська намагаються прорвати українську оборону, яка зараз посилена західними боєприпасами.

Також, за даними, The New York Times, деякі посадовці кажуть, що навіть "формально не повернувши свої землі", Україна все одно може вийти переможцем у війні, зблизившись з НАТО та Європою.

"Американські офіційні особи у приватних розмовах говорять, що Україна зможе наполягати на більшій європейській інтеграції, якщо її результати на полі бою будуть сильнішими", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масштабний контрнаступ України змусить Путіна припинити війну - ISW

Втім, пише NYT, американські чиновники визнають, що РФ може "досягти значного прогресу" (на полі бою – ред.), якщо відбудеться "великий стратегічний зсув", наприклад, розширення військового призову та програми підготовки (військових).

Як повідомляв Укрінформ, перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що найбільшою перешкодою, яка заважає Європейському Союзу ефективно допомогти Україні для перемоги у війні, є страх перед Росією та її можливою реакцією. Сама РФ сприймає це як запрошення до подальшої ескалації не лише в Україні, а й до гібридних атак проти країн ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-