Україна чекає зняття обмежень на удари по військових об’єктах у глибині Росії - Зеленський у США

Україна чекає зняття обмежень на удари по військових об’єктах у глибині Росії - Зеленський у США

Укрінформ
Президент України закликав Сполучені Штати зняти обмеження щодо ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема по аеродромах.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Володимир Зеленський сказав, виступаючи в Інституті Рейгана у Вашингтоні.

Він зазначив, що в травні-червні Україна зупинила наступ Росії на Харків, зокрема, завдяки дозволу американців завдавати ударів по військових об'єктах на території РФ.

Українська армія також знищила пускові установки російських ракет, які більш ніж два роки щодня обстрілювали Харків.

«Уявіть, чого ми можемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті, – зазначив Президент. – Точно так само й зараз ми можемо захистити наші міста від російських керованих бомб, якщо американське керівництво зробить крок вперед і дозволить нам знищувати російські військові літаки на їхніх базах». Це також дасть миттєвий результат, переконаний він.

Читайте також: Байден: Україна може зупинити - і зупинить Путіна

Окрім того, Україна зможе істотно обмежити дії Росії на півдні й витіснити звідти окупантів, «якщо американське керівництво надасть нам допомогу в забезпеченні необхідними можливостями для завдання ударів по російських військових і логістичних об'єктах в нашому українському Криму».

Зеленський зауважив, що ці кроки зміцнили б Україну – «як і сьогоднішнє виняткове рішення США й партнерів надати додатково системи ППО Patriot і десятки інших (систем)».

Президент також закликав Штати підтримати Україну в організації другого Саміту миру в цьому році на основі Формули миру – «ще більш потужного і по-справжньому вирішального».

Читайте також: Попри удар РФ по «Охматдиту» Штати не знімають обмежень для України на застосування зброї

«Нам потрібна підтримка з боку США», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, лідери США, Нідерландів, Німеччини, Італії й Румунії оголосили у вівторок про передачу Україні вже зараз пʼяти стратегічних систем протиповітряної оборони Patriot та SAMP-T, а також десятків тактичних систем ППО – у найближчому майбутньому.

У Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-