Збиття Польщею ракет над Україною НАТО має узгодити на політичному рівні - експерт

Збиття Польщею ракет над Україною НАТО має узгодити на політичному рівні - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Північноатлантичний альянс має на політичному рівні узгодити можливість збиття силами ППО Польщі російських ракет над територією України.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив військовий експерт, колишній командувач ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗС Польщі Ярослав Крашевський.

“Це складна тема. Польща є членом НАТО. Спочатку це має бути узгоджено на політичному рівні в Північноатлантичному альянсі, аби кремлівська пропаганда не просувала наратив на кшталт того, що “Польща своїми безвідповідальними діями викликала Третю світову війну”, - сказав Крашевський.

Він визнав, що на стратегічно-політичному рівні в НАТО зараз "немає рішучості в цьому питанні".

Водночас експерт висловив думку, що Путін залякує світ, зокрема твердженнями, ніби посилення допомоги Україні буде приводом до збройного конфлікту із Заходом.

Читайте також: Збиття Польщею російських ракет можуть обговорити під час саміту НАТО - Держдеп

"Я особисто в це не вірю. Якщо путінські стратеги упродовж 10 років не придумали й, підозрюю, не придумають, яким чином перемогти Україну, то як їхня сильно ослаблена війною в Україні армія зараз атакуватиме Захід? Чим вона має атакувати Захід - дуже застарілою тактичною ядерною зброєю, яка взагалі невідомо, чи полетить? Це абсурд", - підкреслив колишній командувач ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗС Польщі.

Як повідомлялося, під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск заявив, що питання збиття російських ракет силами ППО країн НАТО потребує узгодження між союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-