Умєров подякував країнам Альянсу за посилення ППО України

Умєров подякував країнам Альянсу за посилення ППО України

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що країни Альянсу, зокрема США, Нідерланди, Німеччина, Італія та Румунія, оголосили про надання Україні систем протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

«Рішення включає додаткові батареї Patriot, систему SAMP-T та компоненти для їхньої роботи. Ці системи допоможуть захистити наші міста, мирних жителів та критичну інфраструктуру. Вдячні нашим союзникам з США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії», - зазначив міністр.

За його словами, у найближчі місяці США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем ППО, таких як NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard, що значно підсилить оборону України.

Читайте також: Країни НАТО нададуть Україні додаткові комплекси Patriot та десятки інших систем ППО

«Висловлюємо окрему подяку Канаді, Норвегії, Іспанії, Великій Британії та іншим державам за надання цих систем і перехоплювачів. Робота над іншими ініціативами триває. Нові анонси скоро! Це наш пріоритет», - додав Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України проводить лабораторні дослідження нової полегшеної моделі бронежилета вагою від 7,5 кг до 12 кг, який забезпечуватиме захист 6-го класу.

Фото: ФБ/Умєров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-