Сили оборони контролюють Сотницький Козачок на Харківщині

Сили оборони контролюють Сотницький Козачок на Харківщині

Укрінформ
Сили оборони контролюють село Сотницький Козачок Золочівської громади на Харківщині, однак РФ активно використовує боєзіткнення там у своїй пропаганді.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив начальник штабу оперативно-тактичного угруповання "Харків", полковник Віктор Солімчук.

"Противник намагається хоча б щось видати за успіх на Харківському напрямку. Сотницький Козачок - це маленький населений пункт буквально за 200 метрів від державного кордону. І для своєї цільової аудиторії противник намагається висунути це за якісь добутки - знаходження поблизу даного населеного пункту на території Російської Федерації, навіть не контролюючи цей населений пункт", - розповів Солімчук.

Він наголосив, що Сили оборони контролюють село.

Читайте також: Сили оборони продовжують зачищати від ворожої ДРГ Сотницький Козачок на Харківщині

"Я можу стверджувати, там є наша присутність, ми контролюємо цей населений пункт", - сказав полковник.

Речник ОТУ "Харків" Юрій Повх додав, що цей напрямок використовує російська пропаганда, щоб просувати "загрозу для Золочівського напрямку".

"Справа в тому, що моніторинг ворожого інформпростору чітко показує, наскільки інформаційно спрямованим є цей напрямок. Тобто, як тільки інформація про Сотницький Козачок зникає з інфополя росіян, це повинно бути сигналом, що вони в черговий раз там отримали поразку", - сказав Повх.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Сотницький Козачок Богодухівського району Харківської області тривають заходи з виявлення залишків російської ДРГ та їх ліквідації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-