На фронті від початку доби - 92 боєзіткнення, росіяни активізувалися на Сіверському напрямку

На фронті від початку доби - 92 боєзіткнення, росіяни активізувалися на Сіверському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося 92 бойові зіткнення, армія РФ активізувалася на Сіверському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України поінформував у Фейсбуці про ситуацію станом на 16:00 середи 10 липня.

В Генштабі зазначили, що під вогнем ствольної артилерії та РСЗВ перебували Дмитрівка, Бачівськ, Велика Писарівка, Сидорівка, Тур’я, Осоївка Сумської області та Сеньківка Чернігівської області.

Сьогодні, з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно росіяни завдали дев’ять авіаударів по Липцях, Вовчанську, Глибокому та Малих Проходах Харківської області - скинули 15 КАБів.

Крім цього, на Харківському напрямку російські загарбники тричі безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагався тричі штурмувати позиції Сил оборони неподалік Берестового.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для ворога, ще три - тривають. Ситуація контрольована.

Ворог активізувався на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. Сили оборони відбили дев’ять атак загарбників, ще дві - тривають.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили чотири штурми позицій українського війська поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два - тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 15 ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Сили оборони відбили 14 ворожих атак, ще одне боєзіткнення продовжується.

Читайте також: На фронті сталося 128 боєзіткнень, 40 з них - на Покровському напрямку

На Покровському напрямку з початку доби загарбники здійснили найбільшу кількість спроб потіснити українських захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Прогрес та Юр’ївка. Сили оборони стримують натиск та відбили 19 ворожих атак, 12 боїв - ще тривають. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються два бої на Курахівському напрямку, поблизу Невельського та Красногорівки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники відбили у районі Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку підрозділи українських військ відбили три штурми росіян неподалік Урожайного та Макарівки. На даний момент триває бій у районі Водяного.

На Гуляйпільському напрямку загарбники зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі атакували позиції українських військ. Одна атака була безуспішною у районі Роботиного, ще одна - продовжується неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1100 військових

Як повідомляв Укрінформ, на різних напрямках фронту протягом вівторка, 9 липня, сталося 128 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-