Україна та США обговорюють застосування американської зброї для ударів по території РФ - Держдеп

Україна та США обговорюють застосування американської зброї для ударів по території РФ - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати ведуть перемовини з Україною щодо дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб Росії.

Про це Голосу Америки повідомив заступник помічника державного секретаря США Крістофер Сміт, передає Укрінформ.

«Ці дискусії тривають. Я не хочу «телеграфувати» росіянам будь-які наші удари, але ми ретельно працюємо з Україною над цим критичним питанням і продовжуватимемо тісно співпрацювати. Ми й надалі будемо коригувати та адаптувати нашу безпекову допомогу та вказівки, які ми надаємо, базуючись на оперативних та стратегічних потребах наших партнерів в Україні», - розповів він.

Сміт додав, що США зроблять все, що в їхніх силах, аби допомогти Україні протистояти загрозам з боку Росії.

Читайте також: Прем’єр Британії підтвердив, що Україна може бити ракетами Storm Shadow по території РФ

«Ми найрішучішим чином засуджуємо напади Росії на цивільне населення. Це частково причина, чому наш держсекретар оприлюднив заяву про те, що Росія скоїла злочини проти людяності в Україні. І ми зробимо все, що в наших силах, аби допомогти Україні протистояти цим загрозам - або в повітрі, або вдарити по них там, де вони виникають. У певному сенсі це відповідає нашій політиці», – сказав представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати зняти обмеження щодо ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема по аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-