Норвегія і Німеччина передадуть Україні восени батарею IRIS-T

Норвегія і Німеччина передадуть Україні восени батарею IRIS-T

Укрінформ
Норвегія у співпраці з Німеччиною передасть Україні цієї осені повну батарею зенітного комплексу IRIS-T для посилення ППО.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі норвезького уряду.

«Жорстокі атаки, які ми бачили цього тижня, показують, чому українцям так важливо мати більший захист від російських повітряних атак. У співпраці з Німеччиною, Норвегія передасть Україні цієї осені повну батарею протиповітряної оборони IRIS-T», — заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Міністр закордонних справ Еспен Барт Ейде наголосив, що українці найкраще розуміють, що їм потрібно. «Тому ми тісно спілкуємося з Україною, коли визначаємо, як саме ми маємо спрямувати нашу підтримку країні», — сказав він.

Ця передача IRIS-T буде профінансована в рамках норвезької програми «Norwegian Nansen Support Programme for Ukraine».

Зазначається, що окрім збільшення виділення коштів на німецьку ініціативу з посилення ППО «Immediate Action for Air Defence initiative», Норвегія надає кошти на міжнародні зусилля з ремонту та обслуговування обладнання протиповітряної оборони в Україні. Ця підтримка здійснюється через треті країни.

Читайте також: Країни НАТО нададуть Україні додаткові комплекси Patriot та десятки інших систем ППО

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія виділить 1 млрд норвезьких крон (92,69 млн доларів) на підтримку протиповітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-