НАТО слід дозволити Україні атакувати глибші цілі на території Росії - МЗС Литви

НАТО слід дозволити Україні атакувати глибші цілі на території Росії - МЗС Литви

Укрінформ
Результатом Вашингтонського саміту НАТО могло би стати надання дозволу Україні атакувати глибші цілі на території Росії, зокрема з огляду на останні російські атаки по цивільних об’єктах в Україні, що стало би потужним меседжем Москві.

Про це міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав на полях саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Думаю, що це був би найкращий результат цих днів, щоб Україні дозволили завдавати ударів по цілях глибше на території Росії”, - сказав Ландсбергіс.

За його словами, насамперед це стосується атаки з боку України вже наявною зброєю по цілям, звідки зокрема здійснювалися напади на цивільні об’єкти, такі як дитяча лікарня “Охмадит” в Києві.

“Це не є частиною декларації, це не є частиною процесу ухвалення рішень в НАТО, але це може бути дуже сильним меседжем, знову ж таки, сигналом Москві”, - сказав литовський міністр.

Він також наголосив на важливості відображення нових гібридних загроз у спільній декларації та пропонує розцінювати деякі з них як терористичні напади.

Читайте також: Литва передала Україні боєприпаси, антидрони та іншу допомогу

“У деяких випадках я оскаржую саму думку про те, що це називається гібридною загрозою, оскільки це щось більше. Коли Росія бере участь у непрямих кінетичних атаках, ми повинні знайти іншу назву. Я б вважав за краще використовувати поняття терористична атака чи спонсорована державою терористична атака”, - сказав Ландсбергіс.

Як повідомляв Укрінформ, Служба розслідування фінансових злочинів (FNTT) при МВС Литви оштрафувала криптовалютну компанію Payeer на 8,23 мільйона євро за звинуваченням у порушенні санкцій проти Росії під час переведення та обміну валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-