Зняття обмежень на використання західної зброї змінить динаміку війни - Єрмак

Зняття обмежень на використання західної зброї змінить динаміку війни - Єрмак

Укрінформ
Зняття західними партнерами обмежень на використання переданого ними Україні озброєння для завдання ударів по території РФ може змінити динаміку війни на користь України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час Громадського форуму НАТО на полях саміту Альянсу у Вашингтоні у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

"На моє переконання, партнери мають зняти всі обмеження на використання переданої зброї, щоб ми могли застосовувати її не лише на території України, а й мали можливість відповідати, в тому числі й на території Росії", - сказав Єрмак, відповідаючи на запитання, що може стати "геймчейнджером" на війні і допоможе Україні перемогти.

Він висловив сподівання, що партнери дійдуть згоди щодо цього якнайшвидше.

"Тому що це буде справедливо. Неможливо воювати, коли ворог не має жодних обмежень і може прямо атакувати наших цивільних і дітей, школи та лікарні. Думаю, що це могло б стати тим "геймченджером", і сподіваюся, що наші партнери це розуміють та погодяться щодо цього якнайшвидше", - додав керівник ОП.

Він також зазначив, що Україна не припиняє працювати над реалізацією Формули миру Президента Зеленського та докладає зусиль для підготовки другого Саміту миру.

Читайте також: Україна має план перемоги у війні, потрібно більше зброї - Умєров

"Сподіваюся, що ми зможемо мати спільний план – спільний план відповідальних країн, як зупинити цю війну та як принести справедливий мир. Що дуже важливо – Україна потребує справедливого миру. Але також потрібно врегулювати усі кризи, які спричинила ця війна. І я оптимістично налаштований, що ми зможемо це зробити", - сказав Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати зняти обмеження щодо ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема по аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-