У НАТО пояснили, чому не так швидко передають Україні F-16

У НАТО пояснили, чому не так швидко передають Україні F-16

Укрінформ
Передача літаків американського виробництва F-16 Україні потребує багато часу, оскільки процес пов'язаний із підготовкою як пілотів, так і технічного складу, а також захищеної інфраструктури на місцях для ефективного застосування цих платформ.

Таке пояснення озвучив у четвер під час брифінгу на полях саміту НАТО в Вашингтоні високопоставлений представник Альянсу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це дуже складний процес передачі на всіх етапах», - зауважив чиновник.

Він пояснив, що йдеться не лише про переміщення літаків з однієї країни в іншу. Вони мають бути переконфігуровані зі стандартів однієї країни, де вони базувалися, до українських реалій. Це передбачає можливість їх розміщення на українських аеродромах, застосування наявних у ЗСУ систем озброєнь, переданих західними партнерами тощо. У цьому контексті також необхідно забезпечити безпеку аеродромів від потенційних ударів з боку РФ.

Читайте також: У Швеції заявили про готовність надати Україні винищувачі Gripen

Крім того, багато часу та зусиль займає підготовка як пілотів, так і персоналу, який обслуговує та ремонтує літаки, додав чиновник.

За його словами, нинішні темпи передачі платформ F-16 Україні є суттєво швидшими за ті, що існують у мирний час, коли літаки зазвичай передаються між союзниками по Північноатлантичному альянсу.

Читайте також: У Пентагоні підтвердили початок передачі Україні винищувачів F-16

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідери США, Нідерландів і Данії заявили, що Україна отримає у своє розпорядження бойові літаки F-16 впродовж кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-