Зеленський і Байден проводять зустріч у кулуарах саміту НАТО

Зеленський і Байден проводять зустріч у кулуарах саміту НАТО

Фото, відео
Укрінформ
У Вашингтоні розпочалася зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена на полях саміту НАТО.

Про це повідомляють власні кореспонденти Укрінформу з місця події.

Очікується, що головна тема переговорів стосуватиметься ситуації в Україні, а також продовження лідерства США у міжнародних зусиллях з підтримки нашої країни.

Перед зустріччю Президент України неодноразово наголошував, що ми очікуємо від американської сторони скасування обмежень на застосування західної зброї по військових обʼєктах на території РФ.

Читайте також: США продовжать координувати роботу формату «Рамштайн»

Справедливе завершення війни та другий Саміт миру, боротьба з російським терором та підтримка української енергосистеми є основними темами переговорів у Вашингтоні із Джо Байденом. Про це Зеленський повідомив у заяві для преси перед початком перемовин, передає кореспондент Укрінформу.

«Маємо справедливо завершити війну, і повернути мир так швидко, як це можливо. Нам потрібен другий Саміт миру цього року, і ми сильно розраховуємо на підтримку США у цьому», – зазначив Президент України.

Відео: Zelenskiy/Official

За його словами, також Україні необхідно зупинити російський терор, а саме, обстріли авіаційними керованими бомбами. «Нам потрібні швидкі кроки, щоб зняти усі обмеження для українських військових», – наголосив Зеленський.

Окремо він подякував за рішення США допомоги у відновленні нашої енергосистеми.

Президент України також подякував Джо Байдену, його команді, адміністрації, Конгресу, обом партіям і палатам та усім американцям «за життєво важливу та сильну підтримку України та українського народу».

Читайте також: Блінкен - Кулебі: Дмитре, двері НАТО рішуче відчинені, з нетерпіння чекаємо

Також Зеленський відзначив важливу допомогу США, завдяки якій українські військові, зокрема, змогли зупинити росіян на харківському напрямку.

«Разом ми захищаємо українську незалежність і свободу, нинішні історичні вчинки захистять увесь світ від схожих війн», – акцентував Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, під час саміту НАТО в Вашингтоні Україна отримала запевнення щодо передачі у ближчій перспективі пʼяти стратегічних комплексів ППО, літаків F-16 та іншої зброї. Країни члени Альянсу також зобовʼязалися виділити щонайменше 40 млрд євро наступного року в якості підтримки України, яка продовжує протистояти російській агресії в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-