Байден не дозволяє бити американською зброєю вглиб Росії, бо занепокоєний ескалацією - Кірбі

Байден не дозволяє бити американською зброєю вглиб Росії, бо занепокоєний ескалацією - Кірбі

Ексклюзив
Укрінформ
Президент США Джо Байден не дозволяє використовувати американську зброю для ударів углиб Росії, оскільки занепокоєний можливою ескалацією.

Про це заявив у коментарі Укрінформу координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в кулуарах саміту НАТО.

На запитання, чому США досі не дозволяють Україні бити по всіх військових об’єктах у Росії, він сказав: «Президент погодився дозволити українцям використовувати американську зброю для ударів через кордон в умовах неминучої загрози. Жодних змін не відбулося».

«Ми обговорюємо, що потрібно українцям щодня, у тому числі й сьогодні», – додав він.

Водночас президент, за словами Кірбі, «також має бути справедливо стурбований потенційною ескалацією цього конфлікту».

«Чи можуть українці вражати військові авіабази?» - запитав корреспондент.

«Я не маю сьогодні робити жодних політичних заяв. Ми все ще не дозволяємо використовувати американську зброю у глибині Росії», - сказав у відповідь Кірбі.

Читайте також: Столтенберг: Україна має право на застосування західної зброї по цілях на території РФ

Він наголосив, що найперше зобов'язання країн НАТО - допомогти Україні досягти успіху на полі бою, «потім переконатися, що після закінчення війни вони (українці) матимуть потужну оборонно-промислову базу та оборонні можливості».

За його словами, такі країни, як Сполучені Штати, продовжуватимуть підтримувати Україну, «оскільки вони (українці – ред.) матимуть довгий кордон із Росією, а потім, зрештою, працюватимусь над тим, щоб вони стали на шлях до членства в НАТО».

«Але, як і в будь-якій демократії, є речі, які необхідно зробити з точки зору управління, політичних реформ, усіх тих речей, над якими ми будемо працювати з Україною, і ми впевнені, що вони досягнуть цього», – наголосив Кірбі.

Читайте також: Попри удар РФ по «Охматдиту» Штати не знімають обмежень для України на застосування зброї

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні 9–11 липня відбувся саміт НАТО, у якому взяла участь українська делегація на чолі із Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-