Все має бути за міжнародним правом: прем’єрка Данії про використання Україною F-16 вглиб Росії

Все має бути за міжнародним правом: прем’єрка Данії про використання Україною F-16 вглиб Росії

Укрінформ
Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, коментуючи, чи поширюється дозвіл її держави використовувати винищувачі F-16 для ударів по всій території Росії, заявила, що удари України по цілях на території РФ мають відповідати міжнародному праву.

По це вона сказала у коментарі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Не можна ставити це питання і чекати простої відповіді, тому що все залежить від обставин. Це має бути згідно з міжнародним правом. Але можна досягти цілей і за межами України – так», – зазначила Фредеріксен.

Коментуючи заяву українського Президента Володимира Зеленського, що Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів, очільниця уряду Данії зазначила, що сподівається на мобілізацію зусиль партнерів.

«Президент Зеленський правий. Коли ми дивимося на кількість винищувачів у Росії, то вона дуже велика. Їх зараз використовують безпосередньо в Україні. А тому літаків, які ми можемо надати, буде недостатньо… Сподіваємося, що буде передаватися більша кількість літаків і що більше країн підтримуватимуть цей процес, а також навчання пілотів», – наголосила Фредеріксен.

Читайте також: Україна може застосовувати французьку зброю для ударів по РФ, але не Кремлю - радник Макрона

Аналізуючи побоювання деяких країн-партнерів щодо можливої ескалації, прем’єрка Данії сказала, що Україна «зобов’язана захищатися».

«Те ж стосується решти Європи. Маємо захистити наш континент, наші цінності та всіх людей. І тому маємо не тільки захищати Україну, а й перемогти росіян», – резюмувала Фредеріксен.

Як повідомляв Укрінформ, Данія і Нідерланди розпочали передачу Україні винищувачів F-16 - вже цього літа вони допомагатимуть захищатися від російської агресії.

Тим часом Норвегія оголосила, що передасть Україні шість винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-