РФ поширює фейк про підготовку Україною хіматаки на Донецькому та Херсонському напрямках

РФ поширює фейк про підготовку Україною хіматаки на Донецькому та Херсонському напрямках

Укрінформ
Інформація у ворожих телеграм-каналах про те, що Збройні сили України буцімто готують удар хімічною зброєю на Донецькому та Херсонському напрямках, є фейком.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони попередив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як пояснили в Центрі, подібні фейкові повідомлення російських пропагандистів на адресу ЗСУ мають на меті дискредитувати Україну в очах світової спільноти та послабити її підтримку з боку західних союзників.

Наголошується, що як підписант Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї Україна суворо дотримується своїх зобов'язань.

Самі ж російські військові не цураються порушувати Конвенцію, підписантом якої РФ також є, і використовують хімічну зброю проти українських захисників. Відео з доказами неодноразово публікували на своїх сторінках російські «воєнкори».

Читайте також: ЦПД спростував фейк про спалах холери серед військових у Херсоні

«Не надаючи жодних доказів, російська пропаганда використовує тактику віддзеркалення, звинувачуючи Україну у злочинах власної армії. Ці спроби приречені на провал», – зауважили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, на західну аудиторію шириться фейк про те, що тортури в Бучі Київської області влаштували нібито українські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-