В ОП пояснили, що мається на увазі під «ударами вглиб Росії»

В ОП пояснили, що мається на увазі під «ударами вглиб Росії»

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що під «ударами вглиб Росії» слід розуміти не демонстраційні поодинокі удари, а системне руйнування передусім російських авіабаз і військових виробництв.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Що насправді мається на увазі під терміном «удари вглиб Росії»? Безумовно, йдеться не про символічні, демонстраційні поодинокі удари заради ударів… Це про системну руйнацію насамперед авіабаз, на яких базується стратегічна авіація, що зі свого боку завдає навмисних масованих ударів по цивільному населенню та цивільних об’єктах України. Це також руйнація інфраструктури та забезпечення війни. Це руйнація військових виробництв і місць накопичення ресурсів», – наголосив Подоляк.

За його словами, правильна стратегія передбачає ослаблення РФ за трьома напрямами: підвищення вартості війни, руйнація логістики і збільшення часу постачання ресурсів на поле бою, техніки й загальне скорочення ресурсності.

Читайте також: Глава МЗС Британії про дозвіл на удари Storm Shadow вглиб РФ: Зараз розмірковуємо над цим

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції 11 липня у Вашингтоні заявив, що Україна у межах відбиття російської агресії має законне право на використання отриманої від партнерів зброї для ураження легітимних цілей на території РФ.

Президент України Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати зняти обмеження щодо ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема по аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-