Сирський прокоментував результати саміту НАТО

Сирський прокоментував результати саміту НАТО

Укрінформ
Україні важлива підтримка летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони та безперебійним постачанням ракет та боєприпасів.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив у Телеграмі, за результатами Саміту НАТО у США, передає Укрінформ.

“75-й Вашингтонський Саміт НАТО. Сильний візит Президента і його команди”, - зазначив Сирський.

За його словами, “триває важка дипломатична робота щодо консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства у Північноатлантичному Альянсі”.

“Маємо чіткі зобов'язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ щодо підтримки України під назвою "Український компакт". Потужний колективний договір став черговим елементом "мосту" України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції. Військову компоненту практичного співробітництва з Альянсом буде суттєво посилено”, - підкреслив головнокомандувач.

Читайте також: У ЗСУ впровадять вивчення норм міжнародного гуманітарного права - Генштаб

Він наголосив, що “нам особливо важлива підтримка України летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони, стійким і безперебійним постачанням ракет та боєприпасів”.

“Вдячні союзникам за чітку позицію з засудження Росії і тих, хто допомагає терористичній країні вести війну”, - додав Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський брав участь у ювілейному 75-му саміті НАТО у Вашигтоні. На завершення події було ухвалено Український договір, який доповнив Спільну декларацію G7, погоджену на попередньому саміті Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-