На Харківщині за росіян воюють найманці з Африки - військові

На Харківщині за росіян воюють найманці з Африки - військові

Укрінформ
На Харківщині у складі окупаційної армії є найманці з Африки, їх небагато, однак це демонструє рекрутингові можливості РФ за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі "Суспільне Новини" повідомив пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олександр Бородін.

"Не можу сказати, що їх (найманців - ред.) велика кількість, проте вони є. Росія намагається збирати батальйони за етнічними ознаками, потім вони розкидають ці батальйони по своїх дивізіях. Це можуть бути найманці як з африканських країн, так і з країн Азії, які колись входили до Радянського Союзу. Супер мотивації в них немає, але треба розуміти, що є фактори, які дають їм класичну перевагу в кількості", - зазначив пресофіцер.

Читайте також: На Харківщині війська РФ атакували дронами пересувне відділення «Укрпошти»

За його словами, це демонструє, наскільки розгорнута система російського рекрутингу в інших країнах.

"Ясна річ, в плані піхоти - значно більше, ніж наш особовий склад. Проблемою це не є, але це показує, наскільки у них розвернута система рекрутингу за кордоном”, - додав Бородін.

Як повідомлялося, 1 травня Головне управління розвідки інформувало про втечу найманців із Непалу з частин російської армії, що воюють в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-