Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

План А росіян провалився. Запускають план Б?

План А росіян провалився. Запускають план Б?

Укрінформ
Росіяни залучатимуть нові можливості для ІПСО в соцмережах. Треба бути готовим до нового етапу війни, який починається прямо зараз

Якщо абстрагуватися від всього того, що нам прагнуть нав’язати численні російські ІПСО, то фактом є те, що всі плани росіян на першу половину цього року виявилися значною мірою провальними.

«Великий наступ» росіян, який вони довго анонсували протягом тривалого часу, завершився обмеженими тактичними успіхами. Так, вони могли відносно успішно просуватися поки в України була нестача снарядів. Але як тільки допомога від США була схвалена Конгресом, то ситуація почала стабілізуватися, і уже, власне, «наступ на Харків» показав, що, навіть втрачаючи багато ресурсів, проривів росіяни досягнути не можуть. Навряд чи хтось може уже вірити, що вони спроможні досягнути глобальних «проривів» та «розгромів», хоча вони і продовжують нагнітати відповідні теми в інформаційному просторі.

Не спрацювала тема з «нелегітимністю» президента В. Зеленського. Ця тема, яку, очевидно, відпрацьовували не один місяць, абсолютно не спрацювала і не знайшла найменшого відгуку серед українців. Розкачувати у такий спосіб державу не вийшло.

Не зважаючи на всі зусилля росіян поступово вирішуються питання з допомогою для України. У тому числі – довгостроковою. Зокрема, і за рахунок арештованих раніше російських активів. «Червоні лінії» зсуваються все далі й далі, й от уже українці успішно наносять удари по території рф за допомогою західної зброї. Це, до речі, стало ще одним підсумком «великого наступу на Харків» та оголошеної мети створити «буферну зону» на території Харківщини. І зона ця створюється і розширяється, але уже за рахунок Бєлгородської області рф.

Окрема тема – успішні удари по території рф за допомогою дронів, які дозволили уразити низку стратегічних об’єктів. Дрони СБУ успішно накладають санкції на НПЗ, до яких чомусь не дотягнулися руки «західних партнерів» України.

І все це – факти, які досить важко заперечити. Так, для України ситуація теж важка. Мобілізація відбувається складно, у суспільстві відчувається втома, знищення української енергетики створює величезні проблеми для суспільства. Тому цей шлях явно не простий, але якщо тверезо, без паніки подивитися на ситуацію, то вона виглядає наступною. Росіяни пройшли пік власної переваги, і будуть лише втрачати. І це означає, що їм треба шукати нові стратегії. І вони, очевидно, їх шукають.

На даний момент вони обрали ключову тему інформаційної роботи – «швидкий мир». Ця тема спрямована на те, аби переконати українців та світ, що ведуться якісь підкилимові, таємні домовленості, які швидко завершаться якимось перемир’ям. Саме у цьому ключі варто розглядати численні «мирні плани» та «проекти», які останнім часом масово вкидаються в інформаційний простір.

Водночас, вкидання цієї теми має супроводжуватися зростанням ракетного терору та інших прикладів терористичного тиску на українців. Нещодавно СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. До її складу входили три одеситки віком від 19 до 23 років. За вказівкою російської спецслужби вони готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі. Щоб встановити координати потенційних цілей, обходили місто під виглядом дружніх прогулянок. У разі виявлення «потрібного» об’єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив’язкою до місцевості. Очевидно, це не поодинокий приклад, і поки СБУ виявляє одних, росіяни намагаються завербувати інших, і все це – частина програми ракетного терору, який планують росіяни.

Смисл подібних дій зрозумілий. От начебто поруч «мир», який уже обговорюється, з іншого боку – ракетний терор та смерті для українців. Загнані у таку бінарну схему громадяни України, на думку російських терористів, повинні вимагати «негайного миру», що, у свою чергу, повинно розхолодити усіх та надати росіянам можливості для перепочинку та підготовки нового етапу війни.

Ворог наш – серйозний та має солідний досвід в організації ІПСО, для чого зараз відкриваються нові можливості у вигляді соціальних мереж. Треба бути готовим до нового етапу війни, який починається прямо зараз.

Олексій Кущ, економіст, фінансовий аналітик

«Об’єднана Україна»

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-