Бригада «Помста» формує перший у ДПСУ підрозділ безпілотних систем

Бригада «Помста» формує перший у ДПСУ підрозділ безпілотних систем

Укрінформ
Бригада Гвардії наступу “Помста” формує першу прикордонну комендатуру розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів, розпочався відбір фахівців.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці 3-й прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, передає Укрінформ

“Формувати бойовий підрозділ безпілотних систем доручено одному з найефективніших бойових командирів ДПСУ – Герою України Дмитру Олексюку”, - йдеться у дописі.

Підполковник Олексюк розвивав напрям ударних БпЛА у складі прикордонної комендатури "Фенікс" бригади “Помста”.

“Його бійці та дрони допомагали виявити та знищити чимало військових цілей окупантів, в тому числі зупиняти масштабні штурми, в яких ворог застосовував піхоту, танки, БМП”, - зазначили в загоні.

Комендатура розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів бригади Гвардії наступу “Помста” застосовуватиме широку лінійку різних дронів літакового та коптерного типу: FPV, нічні бомбери, легкі розвідувальні БпЛА.

Кістяком першої прикордонної комендатури РУБАК стануть бійці та командири, які мають успішний практичний досвід роботи з БПЛА.

Розпочався відбір фахівців до комендатури РУБАК: “Нам потрібні оператори БпЛА, інженери, сапери та люди, які бажають навчитися спеціальностям, пов’язаним з бойовим застосуванням БпЛА”.

Читайте також: Прикордонники показали, як за допомогою дронів знищили техніку росіян поблизу Бахмута

Інформація про те, як можна долучитися до підрозділу, розміщена на сторінці загону.

Як повідомлялось, у січні 2024-го 3-й прикордонний загін імені Героя України Євгена Пікуса став бригадою та отримав назву "Помста". Його бійці виконують бойові завдання із відсічі ворожої агресії.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 7 травня створили новітній рід військ – Сили безпілотних систем. 10 червня командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначили полковника Вадима Сухаревського.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-