На Харківському напрямку зростає інтенсивність боїв - Сили оборони

На Харківському напрямку зростає інтенсивність боїв - Сили оборони

Укрінформ
У Харківській області зростає інтенсивність бойових дій - минулої доби зафіксовано 440 обстрілів з боку російських військ.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив представник відділу комунікацій ОТУВ “Харків” Віталій Саранцев, передає кореспондент Укрінформу.

“Загалом минулої доби відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку наших позицій 20 авіаударів із застосуванням 46 КАБів, здійснив 41 удар дронами-камікадзе, а також здійснив 440 обстрілів позицій наших військ. 440 обстрілів — це із застосуванням як стрілецької зброї, так і артилерії. Ще недавно кількість обстрілів наших позицій була у районі 300-350. Тобто, ми бачимо, що на 100 ця цифра змінилася, що говорить про інтенсивність бойових дій”, - сказав він.

За словами представника ОТУВ “Харків”, росіяни дуже активно застосовують на цьому напрямку авіацію.

Читайте також: На фронті за добу - 160 зіткнень, авіація ЗСУ завдала 12 ударів по ворогу

“Якщо ще донедавна ми фіксували скидання близько 20 КАБів, максимум 30, то вчора було 46, позавчора було 43”, - зазначив Саранцев.

Водночас він поінформував, що ворог за минулу добу втратив на Харківському напрямку 120 осіб, озброєння та військової техніки — 77 одиниць.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 14 липня 2024 року становлять близько 559 тисяч 090 осіб, зокрема за останню добу - ще 1320 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-