ЗСУ потребують дозволу знищувати російську авіацію на території Росії - військові

ЗСУ потребують дозволу знищувати російську авіацію на території Росії - військові

Укрінформ
Для того, щоб Збройні сили України справлялися з російською авіацією, у першу чергу, потрібно, щоб міжнародні партнери погодили Україні удари поблизу кордонів і далі від них.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин, відповідаючи на питання, як військові дають раду з авіацією РФ, передає кореспондент Укрінформу.

«Потрібно, по-перше, звісно, щоб нам міжнародні партнери погодили наші дії поблизу кордонів і далі кордонів про те, щоб, зокрема, знищувати їхню (російську — ред.) авіацію, склади, аеродроми, звідки запускаються керовані і некеровані авіаційні бомби і ракети, і їхню логістику діставати тим, що у нас є і тим, що нам дозволять (міжнародні партнери — ред.)», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, як значна спека відбивається на фронті і на українських військових, Волошин заявив, що на фронті як у прямому, так і у переносному значеннях дуже гаряче.

«Не зважаючи на те, що РФ активно проводить свої бойові дії, нашим захисникам, як і всім громадянам, дошкуляє така аномальна спека. І техніка, звісно, страждає, бо є її перегріви не тільки від активного застосування, наприклад, артилерії чи мінометів. Є і автотехніка, яка теж страждає від спеки. Якщо немає бойових дій, то (наші військові — ред.) рятуються у місцях відпочинку, у місцях виконання завдань і прохолодною водою, і обливаннями», - поінформував речник.

Читайте також: Військові розповіли про тактику росіян під час штурмів на Торецькому напрямку

Відповідаючи на питання, чи посилюються атаки РФ у вечірній і нічний час, він сказав, що ці атаки не залежать від періоду доби. «Противник упродовж всієї доби намагається проводити якісь штурмові дії, активні бойові дії і навіть боєзіткнення», - зазначив Волошин.

Читайте також: Росія цього тижня випустила по Україні понад 700 КАБів та майже 80 ракет - Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада працює над тим, щоб українських систем ППО Patriot в Україні було більше.

Фото: Сергій Михальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-