Зеленський:  F-16 буде недостатньо, щоб протистояти повітряному флоту Росії

Зеленський: F-16 буде недостатньо, щоб протистояти повітряному флоту Росії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що кількість F-16, які передадуть Україні партнери, буде недостатньою для повноцінного протистояння повітряному флоту РФ.

Про це глава Української держави заявив під час пресконференції, передає Укрінформ.

«Рішення про передачу F-16 Україні було стратегічним, а їхня кількість не є стратегічною», – сказав Зеленський.

Однак, за його словами, передача F-16 однозначно посилить українську оборону.

«Вони точно зміцнять нас, але чи достатньо буде цих літаків для того, щоб боротися на рівні з російським повітряним флотом? Я вважаю, що цього буде недостатньо. Чи розраховуємо ми на більшу кількість літаків? Так», – сказав Президент України.

Він додав, що постачання F-16 стало однією з тем, які він обговорював з Президентом США та з представниками Конгресу у Вашингтоні. Крім того, Зеленський сказав, що він почав роботу у цьому напрямку також з місцевою владою в Сполучених Штатах Америки, бо там сконцентровані важливі об'єкти виробництва як літаків, так і систем Patriot.

«Нам треба скорочення навчання на F-16. Нам треба розширення бази навчання на F-16. Нам треба збільшення кількості літаків найближчим часом, а не за 3-4-5 років. Ось такі завдання», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Польща могла б збивати ракети, які летять до українських газосховищ

Як повідомлялося, на полях саміту Альянсу у Вашингтоні міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що країни-партнери офіційно розпочали передачу винищувачів F-16 Україні, цього літа вони будуть в українському небі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-