На фронті за добу - 119 зіткнень із ворогом, найгарячіше на Покровському напрямку

На фронті за добу - 119 зіткнень із ворогом, найгарячіше на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
За минулу добу на фронті відбулось 119 бойових зіткнень з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Генерального штабу ЗСУ Дмитро Гуцуляк.

"Протягом минулої доби відбулось загалом 119 бойових зіткнень. За минулу добу російські терористи завдали по позиціях наших військ та населених пунктах одного ракетного удару однією ракетою, нанесли 131 авіаційний удар, скинувши зокрема 135 керованих авіаційних бомб, задіяли для ураження 909 дронів-камікадзе, здійснили 4323 обстріли, з них 139 із реактивних систем залпового вогню", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: На півдні ППО від початку доби знищила вже чотири розвідувальні дрони росіян

За його словами, на Харківському напрямку загалом відбулось 18 бойових зіткнень. Бої точились біля Вовчанська та Глибокого, при цьому російські окупанти активно задіювали для підтримки своїх штурмових дій авіацію.

На Куп'янському напрямку Сили оборони України відбивали п'ять атак росіян біля Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку українські війська відбили вісім атак російських окупантів у районах населених пунктів Невське, що на Луганщині, та Терни на Донеччині.

На Сіверському напрямку Силами оборони України було відбито сім штурмових дій росіян. Поблизу Білогорівки Луганської області, Роздолівки, Верхньокам'янського та Спірного Донецької області.

На Краматорському напрямку Сили оборони України зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Григорівки та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку російські загарбники здійснили 14 атак. Ворог концентрував свої зусилля у бік Нью-Йорка та Північного. Росіяни підтримували свої дії ударами бомбардувальної та штурмової авіації.

На Покровському напрямку українськими захисниками відбито 31 штурмову дію росіян в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес та Яснобродівка Донецької області, де агресор за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Парасков'їки та Карлівки. Росіяни 17 разів намагалися захопити наше укріплення.

На Времівському напрямку російський агресор здійснив сім безуспішних штурмів біля Водяного, Костянтинівки та Макарівки Донецької області.

Тричі окупанти безуспішно штурмували позиції українських воїнів на Оріхівському напрямку в районах Малої Токмачки та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники не полишають спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Три невдалі штурми ворожої піхоти було відбито українськими воїнами.

Читайте також: На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ударний дрон ворога

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони нанесли ураження по 11 районам зосередження особового складу, пункту управління, двом засобам ППО, РЛС та станції РЕБ противника.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 16 липня 2024 року становлять близько 561 тисячі 400 осіб, зокрема 1110 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-