Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Сили оборони України йдуть на рекорд за кількістю знищеної російської артилерії

Сили оборони України йдуть на рекорд за кількістю знищеної російської артилерії

Укрінформ
Разом з тим, попри втрати, дефіцит ствольної артилерії у росіян ще не стає критичним

Дуже оптимістично виглядає динаміка знищення у першій половині липня ствольних артилерійських систем російських окупаційних військ – 725, а також автомобільного транспорту – 910, що, загалом, цілком очікувано.

Контрбатарейна боротьба Сил оборони України, незважаючи на дефіцит боєприпасів, за показниками ефективності набагато вища, ніж у РОВ, що воюють в більшості своїй старими радянськими системами і застосовують неякісні північнокорейські боєприпаси, що вносить свої негативні корективи в їх ККД.

Автомобільний транспорт, який практично замінив бронетехніку, у міру нарощування складової цієї заміни, знищується або стабільно багато, або з приростом.

У свою чергу, перша половина липня показала низьку кількість знищуваних компонентів ОБТ – 115 та ББМ – 276. Але це не від того, що у нас немає засобів їх знищення або вони стали більш броньованими та непробивними. Ні.

Низькі показники втрат ОБТ і ББМ підтверджують інформацію, що РОВ мінімізували їх застосування на ЛБЗ в ході штурмів і в основному кидають на прорив піхоту. Це, у свою чергу, є прямим свідченням того, що командування РОВ, з урахуванням можливостей їх ВПК, переходить на режим економії техніки, компенсація якої російській “промці” дається дедалі складніше.

Командування РОВ з переходом у режим економії ОБТ і ББМ їх накопичуватиме для вирішальних проривів, і зараз, під час звичайної штурмової діяльності, обходиться малою механізованою комплектацією. У свою чергу, у кількісній компенсації ствольної артилерії, незважаючи на втрати, вони поки не відчувають дефіциту, а тому ця компонента ще довго домінуватиме у РОВ.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач

"Інформаційний спротив"

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-