Бойова система DELTA пройшла перевірку на захищеність інформації за стандартами НАТО

Бойова система DELTA пройшла перевірку на захищеність інформації за стандартами НАТО

Укрінформ
Бойова система DELTA успішно пройшла перевірку провідної міжнародної консалтингової компанії на інформаційну безпеку, підтвердивши відповідність її комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) встановленим вимогам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, вперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовуються в країнах НАТО.

“До цього подібні системи перевірялися за стандартами 20-річної давності, які втратили свою актуальність”, — зауважив Умєров.

Діагностика кібербезпеки системи тривала півтора місяці. Було проаналізовано 162 заходи захисту інформації, що використовуються в системі DELTA. Система побудована на сучасних технологіях і відповідає вимогам щодо кіберзахисту.

Це досягнення Центру інновацій Міноборони стало можливим завдяки співпраці з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України, Службою безпеки України, Громадською організацією “Офіс ефективного регулювання” (BRDO) та Благодійною організацією “100% життя”.

Читайте також: У НАТО високо оцінили українську бойову систему DELTA - Міноборони

За словами голови Держспецзв'язку Юрія Мироненка, шлях, який пройшла DELTA, стане прикладом для інших державних систем — як бойових, так і небойових..

Наступний крок — введення DELTA в експлуатацію Силами оборони. Система має отримати широке розповсюдження у бойових підрозділах для забезпечення технологічної переваги над ворогом.

DELTA — це бойова система, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби — і з союзниками. Щомісяця у систему додається понад 600 тис. об’єктів про місцерозташування ворога, водночас переглядається військовими понад 4 млн ворожих об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня система DELTA буде повністю легалізована і впроваджена серед українського війська.

Фото: ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-