У Туреччині назвали технології ведення бою, які потребують змін з урахуванням досвіду України

У Туреччині назвали технології ведення бою, які потребують змін з урахуванням досвіду України

Укрінформ
Новітні методи ведення бойових дій, пов'язані з розвитком технологій, демонструють важливість насамперед БПЛА, ППО та зв’язку, що доведено досвідом російсько-української війни. Застосування новітніх технологій руйнує старі підходи та доктрини.

Про це сказав генеральний директор ASELSAN Ахмет Акйол, повідомляє Укрінформ із посиланням на профільне видання Savunma SanayiST.

“Ми інвестували у вертольоти й літаки для захисту наших кордонів, але тепер виникла нова проблема, це рій безпілотників. Ці БПЛА мають низьку собівартість та досить поширені”, - сказав Акйол.

За його словами, нині є доцільність у розробці нових засобів протидії, таких як інтелектуальні системи протиповітряної оборони на основі боєприпасів і системи високоенергетичної зброї.

Гендиректор однієї з провідних компаній оборонної галузі Туреччини наголосив на кардинальних змінах, які відбуваються в доктрині ППО та системах зв'язку.

Читайте також: ЗСУ тестують на полігоні інтеграцію безпілотників у загальну систему військ

“Також можна навести приклад такої розробки як Starlink. Колись таких систем зв'язку не було. Зараз дуже складно зупинити такий вид зв'язку за допомогою засобів перешкод та радіоелектронної боротьби. Я б сказав, що для української війни є три основні питання: БПЛА, ППО та зв’язок”, - сказав Акйол.

Як повідомляв Укрінформ, раніше гендиректор ASELSAN заявив, що ЗСУ за допомогою FPV-дронів знищили більше російських танків, аніж протитанковими ракетами.

Фото: SavunmaSanayiST

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-