На Запоріжжі за добу Сили оборони відбили дев'ять ворожих штурмів  - ОСУВ «Таврія»

На Запоріжжі за добу Сили оборони відбили дев'ять ворожих штурмів - ОСУВ «Таврія»

Укрінформ
На Запоріжжі найгарячішими залишаються населені пункти Нова Токмачка та Новоандріївка. За добу Сили оборони відбили тут сім атак противника. 

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Ворог активно застосовує авіацію, а також ракетну зброю, зокрема, за останній тиждень він 4 дні завдавав ракетних ударів по операційній зоні ОСУВ «Таврія». Вчора були три ракетні удари, вони припадали по Дніпропетровщині та Одещині. На Дніпропетровщині зранку були збиті дві ракети. Бив із Криму комплексом С-400 і також із Криму завдав удару по Одеській області балістичною ракетою «Іскандер М». Але ця балістика була знищена силами ППО у небі над Одеською областю», - повідомив Лиховій.

Речник зазначив, що за добу Сили оборони у згаданій операційній зоні включно із Херсонською областю відбили 12 атак противника. Із них дев'ять ворожих штурмів були відбиті на Запоріжжі.

«Найгарячіше в нас у районах населених пунктів Мала Токмачка, де були відбиті чотири атаки противника, і ворог успіху не мав, втрат позицій не допущено. А також біля Новоандріївки. Там наші воїни відбивали три штурмові дії ворога. Ще дві атаки відбиті у районі н.п. Новоданилівка та Роботине», - додав Лиховій.

Речник також зауважив, що в районі села Мала Токмачка ворог застосовує тактику атак малих піхотних груп без застосування бронетехніки, які пересуваються на мотоциклах.

Читайте також: На фронті минулої доби сталися 130 боєзіткнень, найгарячіші - Покровський і Торецький напрямки

«Так зафіксовані чотири атаки із них дві атаки московити намагалися провести із застосуванням кількох мотоциклів. В одній із таких штурмових спроб три їхні мотоцикли і троє окупантів були знищені. Загалом за добу по нашому напрямку знищені або пошкоджені чотири мотоцикли», - повідомив він і додав, що на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області знищено також два гідроцикли та чотири ворожі човни та інше ОВТ противника.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 19 липня 2024 року становлять близько 564 тисяч 620 осіб, зокрема 980 осіб - за минулу добу. Також Сили оборони України знищили 8250 (+5) російських танків, бойових броньованих машин - 15902 (+19), артилерійських систем - 15520 (+55), РСЗВ – 1120 (+0), засобів ППО - 894 (+1), літаків - 361 (+0), гелікоптерів - 326 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 12316 (+42), крилатих ракет - 2401 (+3), кораблів /катерів - 28 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 20909 (+76), спеціальної техніки - 2593 (+0).

Фото: Оперативне командування

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-