Пам’яті сержанта Дмитра Хоменка

Пам’яті сержанта Дмитра Хоменка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Міг залишитися інструктором у Німеччині, але обрав повернення до побратимів

Сержант 47-ї окремої механізованої бригади "Магура" Дмитро Хоменко (позивний "Хома") загинув на Покровському напрямку 1 липня 2024 року під час виконання бойового завдання.

Він народився 31 липня 1991 року у селищі Борова на Київщині. Після школи вступив до Київського національного університету будівництва і архітектури. Проходив військову службу, після якої знову взявся за навчання - цього разу в Університеті державної фіскальної служби.

Коли у 2014 році росіяни анексували Крим та почали війну на Донеччині й Луганщині, Дмитро став на захист Батьківщини. Воював у найгарячіших точках АТО.

Після демобілізації хлопець працював у службі охорони. У 2017 році одружився, у нього народилася донька.

Знову на захист рідної землі та найдорожчих людей Дмитро став у перший день повномасштабної російської агресії. Спочатку приєднався до лав територіальної оборони, очолював підрозділ по одній із вулиць рідного селища.

У вересні 2022 року Дмитро приєднався до 47-ї ОМБр "Магура". Пройшов навчання для військових у Німеччині. У червні 2023 року брав участь у звільненні Роботиного та прилеглих населених пунктів у Запорізькій області як командир машини Bradley.

"На навчанні у Німеччині він був одним із найкращих. Йому пропонували залишитися там і навчати наших воїнів. Але він сказав, що залишиться разом зі своїми побратимами й боронитиме Україну", - згадує староста селища Борова Олександр Паламарчук.

У вересні 2023 року Дмитра перекинули на Авдіївський напрямок. Останні місяці воював на Покровському напрямку - біля населених пунктів Бердичі, Степове, Сергіївка, Веселе.

Воїн загинув від влучання FPV-дрона, виконуючи бойове завдання на бойовій машині піхоти. Його поховали у рідній Боровій 7 липня 2024 року.

"Діма показав себе людиною з великої літери. Дуже талановитий, відданий, добросовісний. Він до останнього свого подиху робив усе, щоб російська саранча не лізла далі, щоб зупинити її", - згадує один із побратимів на прощанні із полеглим воїном.

Родина Дмитра створила петицію з проханням присвоїти йому посмертно звання Героя України.

"Він без вагань пішов на фронт, виявив неймовірну мужність та самовідданість, захищаючи нашу Батьківщину від ворога. Його відвага та незламний дух заслуговують на найвищу державну відзнаку. Діма пожертвував власним життям, щоб захистити наш мир і майбутнє, і його внесок у захист України є безцінним", - написала у Фейсбуці сестра воїна Анна, закликаючи підтримати петицію.

Вічна пам’ять і слава Герою!

За матеріалами Фастівської міської ради

Фото: ФастівNews.City

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-